Since 2010
Gratis verzending v.a. € 200,- binnen NL
Deskundig advies
Klantenbeoordeling van 9,3

Terrasafscheiding plantenbakken

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Blog
Terrasafscheiding plantenbakken

Terrasafscheiding met plantenbakken, een goed idee! Drie inspirerende voorbeelden voor een terrasafscheiding met plantenbakken.

Drie inspirerende voorbeelden voor een terrasafscheiding met plantenbakken.

 

Hoge bloembakken als afscheiding in je tuin is een praktische oplossing. Terrasafscheiding met plantenbakken hebben veel voordelen. Je zit heerlijk uit het zicht van je buren of van voorbijgangers, in het voorjaar zit je sneller beschut en natuurlijk kun je extra genieten van het groen in je bloembakken naast je terras of op je balkon. Wij laten je graag 3 inspirerende voorbeelden zien van plantenbakken gebruikt als terrasafscheiding.

 

Voorbeeld 1: Terrasafscheiding plantenbakken

 

Wil je graag wat knusse hoekjes creëren in je tuin? Kies er dan voor om bijvoorbeeld je terras af te scheiden van de rest van je tuin. Juist door te kiezen voor hoge smalle plantenbakken ontstaat er als vanzelf een soort van “muur”. Kleed deze muur van plantenbakken als terrasafscheiding mooi aan met bijvoorbeeld siergrassen. Zo ontstaat er op een eenvoudige manier meer diversiteit in je tuin. Wil je meer weten over siergrassen in plantenbakken? Lees dan ons blog “Bloembakken buiten vullen met siergrassen; een goede combinatie?

Komen je plantenbakken te staan op een plaats waar veel wind wordt gevangen? Kies dan voor bredere plantenbakken, zoals bijvoorbeeld de Falcon serie. Heb je hier niet de ruimte voor? Bijvoorbeeld wanneer je op zoek bent naar plantenbakken als terrasafscheiding op je balkon. Kies dan voor de Ivara serie. Deze grote plantenbakken zijn namelijk smal en hoog. Mocht je twijfelen over de stabiliteit; kies er dan voor om je plantenbakken te verzwaren met bijvoorbeeld grind of stenen.

 

 

Voorbeeld 2 Hoogteverschil opvangen door een plantenbak

Heeft jouw tuin een hoogteverschil van je achterdeur tot het diepste punt in je tuin? Natuurlijk wil je wel een terras wat waterpas ligt. Een eenvoudige en relatief goedkopere oplossing is om te kiezen voor een plantenbak naast je terras om het hoogteverschil op te vangen. In dit geval is er gekozen voor een cortenstalen plantenbak van 200x100x60 cm. Het resultaat? Een terras waarop je tafel stevig staat, een mooie afscheiding van terras en tuin door middel van een cortenstalen plantenbak en een relatief eenvoudige manier van opvangen van het hoogteverschil!

 

 

Voorbeeld 3 Erfafscheiding met plantenbakken

Niet alleen je terras kan afgebakend worden met plantenbakken. Ook naast een schutting kun je bloembakken plaatsen. Of juist plantenbakken als groen hekwerk? Ook dit is mogelijk met grote bloembakken. Kies voor afwisselende beplanting en gebruik siergrassen als vulling voor je plantenbakken. Dit geeft een mooi speels effect en het is genieten van de prachtige kleuren.

Ben je juist op zoek naar wat meer privacy in je tuin? Bij Plantenbakken & Zo bieden wij ook hogere beplanting aan als terrasafscheiding. Denk bijvoorbeeld aan de niet woekerende bamboe voor in je grote bloembakken. Gaat je voorkeur meer uit naar een strakker ogend geheel? De Portugese Laurier is ook geschikt om te poten in grote bloembakken. Deze haag is mooi strak te scheren en is snel dichtgegroeid.

 

 

Heb je na het lezen van het artikel "Drie inspirerende voorbeelden voor een terrasafscheiding met plantenbakken" nog vragen of wil je eens sparren over de mogelijkheden van onze plantenbakken als terrasafscheiding? Neem gerust contact op, wij denken graag met je mee!

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Bij besteding v.a. € 200,-

Niet goed geld terug

14 dagen retourtermijn

Professioneel advies

Van een echte hovenier