Since 2010
Gratis verzending v.a. € 200,- binnen NL
Deskundig advies
Klantenbeoordeling van 9,3

Bloembak in de herfst vullen? Top drie mooie planten voor in je bloembakken

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Blog
Bloembak in de herfst vullen? Top drie mooie planten voor in je bloembakken

Op zoek naar ideeën voor beplanting in je bloembakken in het najaar? Lees ons blog over onze top 3 van beplanting voor in je bloembak. Want zeker ook in de herfst en in de winter kun je genieten van je bloembakken in je tuin!

Bloembak in de herfst vullen? Top drie mooie planten voor in je bloembakken

 

De zomer loopt ten einde en dat is te zien aan je bloembakken. De zomerbloeiers hangen er wat treurig bij in je plantenbakken op je terras. Tijd voor wat nieuws in je bloembakken! Wij, van Plantenbakken & Zo, hebben een top 3 samengesteld van eenjarige beplanting voor in je bloembak.

 

#1 Bloembak met winterviooltjes

Met stip op nummer één: de winterviooltjes! Winterviooltjes zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren. Zo vindt je altijd een mooie winterviool passend bij jouw plantenbakken. Weet je wat het mooie is van winterviolen in je bloembakken? Ze kunnen heel de winter door bloeien, zo kun je zelfs wel tot de maand april genieten van bloembakken met bloeiende planten! Hoezo een saaie plantenbak in de herfst? Alleen in de winter als het vriest is je bloembak wat saaier… Vorst houdt de viool niet van, de plant laat dan even zijn kopjes hangen. Maar niet getreurd! Als de vorst voorbij is komen de bloemetjes weer omhoog en is je bloembak weer mooi gekleurd!

 

Herfst bloembak

 

Let er wel op dat je de uitgebloeide bloemetjes van de viool uit je plantenbak haalt. Zo houdt de viool voldoende energie over voor het maken van nieuwe bloemen in je bloembak! En natuurlijk giet je wat water in je bloembak en af en toe wat biologische voeding.

 

Tip: combineer winterviooltjes met een siergras en wat bloembolletjes. Heel het jaar rond een mooie bloembak!

 

Nog een mooie eigenschap van viooltjes? De prijs! Voor een paar euro heb jij je bloembak weer winterproof gemaakt.

 

#2 Bloembak met bolchrysant

Je bloembak vullen met een bolchrysant ouderwets of “Old School”? Wij van Plantenbakken & Zo vinden van niet! Een bolchrysant in een bloembak blijft zijn charme houden! Als de dagen korter worden gaat de chrysant knoppen aanleggen. Hierna komen er zoveel bloemen, dat je het blad van de plant bijna niet meer ziet! Zoveel bloemen in je bloembak, dat is echt genieten!

 

Aandachtspunt: door de grote hoeveelheid bloemen in bolvorm komt regenwater moeilijk bij de kluit in je bloembak, regelmatig even checken of de grond in je bloembak nat genoeg is dus!

 

De bolchrysant bloeit van augustus tot en met november in je bloembak. Hierna verzinnen we wel weer anders voor in je bloembak. Zo kun je het jaar rond genieten van je bloembakken in je tuin.

 

 

Ook belangrijk: wordt er nachtvorst opgegeven in oktober / november? Haal je chrysant met bloembak dan even een nachtje naar binnen. Een chrysant heeft echt een hekel aan vorst!

 

#3 Bloembak met zilverstruikje (Leucophyta brownii)

Eigenlijk hoort een zilverstruikje niet in deze top 3 van eenjarige beplanting in je bloembak. Een zilverstruikje valt namelijk officieel onder de categorie vaste planten. Maar….. wij van Plantenbakken & Zo vinden een zilverstruikje zó mooi in een bloembak in de herfst of in de winter! Het zilverstruikje is, de naam zegt het al, een zilvergrijs-kleurig plantje. De takjes groeien allemaal door elkaar heen tot een mooi vol struikje.  

 

Weetje; je zilverstruikje in je bloembak kun je prima zelf snoeien. Hou er wel rekening mee dat de plant in het najaar / winter niet zo hard meer groeit in je bloembak.

 

Vaak worden takjes van de zilverstruik gebruikt in kerststukjes vanwege deze typische zilvergrijze kleur. Hoe mooi is het dan dat je deze takjes uit je eigen bloembakken kunt knippen!

 

 

Zoek je nog leuke ideeën voor bloembakken in je tuin? Kijk gerust eens rond op onze site. Meer dan genoeg mogelijkheden en ook voor jou is er zeken een mooie bloembak te vinden! Neem anders gerust contact op, wij denken graag met je mee!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Bij besteding v.a. € 200,-

Niet goed geld terug

14 dagen retourtermijn

Professioneel advies

Van een echte hovenier