Since 2010
Gratis verzending v.a. € 200,- binnen NL
Deskundig advies
Klantenbeoordeling van 9,3

Planten water geven in je plantenbak. 10 tips voor warme dagen!

 • Geplaatst op
Planten water geven in je plantenbak. 10 tips voor warme dagen!

Je kent het wel… bloemetjes gepoot in je mooie nieuwe bloembak, zonnetje erbij en genieten maar! Helaas….. na een paar dagen hangen je plantjes er maar een beetje zielig bij. Potplanten hebben jou echt nodig! Het water geven van je planten in je plantenbak klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk toch best ingewikkeld. Lees ons blog voor 10 tips om de grond in je bloempot voldoende vochtig te houden.

Planten in je plantenbak water geven. 10 tips voor warme dagen!

 

Je kent het wel… plantjes geplant in je mooie nieuwe plantenbak, mooi weer en genieten maar! Helaas….. na een paar dagen hangen je plantjes er maar een beetje zielig bij. Potplanten zijn echt van jou afhankelijk. Ze missen de koelte van de grond en drogen sneller uit. Het water geven van je planten in je plantenbak klinkt eenvoudig, maar blijkt in de praktijk toch best ingewikkeld. Daarom geven wij jou 10 tips:

 

 1. Voel even met je vinger in de potgrond hoe vochtig de grond is.
  De bovenlaag is altijd droog, maar 4-5 cm onder de bovenlaag wordt het water opgenomen door de wortels. Is het nog vochtig? Geef dan niet teveel water. Over het algemeen geldt; eenjarige planten of planten die vol in de zon staan willen graag iedere dag water (tijdens warme dagen). Andere soorten planten of planten in de schaduw hebben tijdens warmere dagen genoeg aan om de dag water.

 2. Geef je planten ’s avonds water als de zon niet meer vol op je planten schijnt.
  Je planten hebben zo heel de nacht de tijd om het water goed op te nemen.

 3. Geef altijd water tussen de planten ipv over de planten.
  Wanneer je het water over de planten giet en de zon schijnt er nog op zullen de bladeren verbranden. Zonde!

 4. Het gaat regenen, dus mijn planten hebben geen water nodig. Misverstand!
  De meeste regen van een zomerbui komt niet in de plantenbak, maar spoelt via de bladeren weer op de grond. Je planten krijgen zo onvoldoende water.

 5. Gebruik frans boomschors om de zichtbare potgrond te bedekken.
  De boomschors zorgt ervoor dat de grond minder snel uitdroogt, bijkomend voordeel is dat er minder onkruid zal gaan groeien in je plantenbak.

 6. Geef de planten in de bloempot water met een gieter.
  Met een gieter kun je gerichter “gieten” en voorkom je dat je grond wegspoelt uit de plantenbak.

 7. Gebruik regenwater voor het water geven van je planten in de plantenbakken.
  In regenwater zitten natuurlijke sporen en minder kalk. Beter voor je planten dus. En minder koud voor je planten dan het koude water uit de kraan. Uiteraard is het ook beter voor het milieu om het water opnieuw te gebruiken. Dus koop een regenton en draag je steentje bij.

 8. Heeft je plant overdag slappe bladeren? Wacht even met water geven.
  Veel planten hebben een automatische overlevingsmodus. Zij beschermen zichzelf door de bladeren te hangen hangen bij veel warmte of zonkracht. Dit herstelt zich ’s avonds vanzelf weer.

 9. Planten in kleine plantenbakken hebben vaker water nodig dan planten in grotere bloempotten.
  Vanzelfsprekend misschien, er bevindt zich ook minder potgrond en hydrokorrels in de plantenbak om water vast te houden. Planten in kleinere plantenbakken hebben het dus zwaarder tijdens de zonnige en warme dagen.

 10. Zijn de bovenstaande 9 tips te ingewikkeld? Maak gebruik van de 10e tip!
  Een uitkomst voor altijd drukke mensen of mensen zonder groene vingers of de vakantieperiode of….. vul zelf maar in. Een automatisch bewateringssysteem! Het systeem van Gardena bijvoorbeeld. Dit systeem sluit je aan op de buitenkraan en het Micro-Drip systeem leg je in je plantenbak. De computer regelt de rest. Nooit geen uitgedroogde plantjes meer in je plantenbak. Kijk het filmpje voor een korte animatie. Het automatisch bewateringssysteem voor in de plantenbakken is te koop in onze webshop.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

Bij besteding v.a. € 200,-

Niet goed geld terug

14 dagen retourtermijn

Professioneel advies

Van een echte hovenier